Μια διαπίστωση - Πολύ θέλει;

Μια περίεργη σκέψη, μια πικρή διαπίστωση.

Αναλογιζόμαστε πολλές φορές και απορούμε: πως οι Γερμανοί επηρεάστηκαν τόσο πολύ από το Χίτλερ και τη Ναζιστική προπαγάνδα. Πως ασπάστηκαν το φασισμο και δεν κατάλαβαν πόσο επικίνδυνη ήταν η ιδεολογία που τους σερβίρανε; Γιατί δεν αντέδρασαν μαζικά, γιατί ακολούθησαν πειθήνια;
http://www.shamie.com/images/propaganda_films_logo.jpg
Μετά σκέφτομαι τι γίνεται σήμερα στη χώρα μας και προβληματίζομαι. Μας έχουν φθάσει στο σημείο να συμφωνούμε με όλα αυτά τα εξωφρενικά και τα παράλογα που μας επιβάλλουν. Είμαστε "κοπρίτες". "Μαζί τα φάγαμε". Το "κακό" είχε παραγίνει. Οι μισθοί μας είναι υπερβολικά μεγάλοι. Τα δικαιώματά μας που με διεκδικήσεις και αγώνες δεκαετιών κερδήθηκαν "υποθηκεύουν" το μέλλον των παιδιών μας. Δεν φταίνε οι πολιτικοί, αυτοί κάνουν ότι μπορούνε. Δεν φταίνε τα ΜΜΕ, αυτά δεν είναι εξουσία. Δεν φταίνε, οι κλέφτες, τα λαμόγια, οι βρυκόλακες που μας πίνουν το αίμα, η ψωροελίτ, οι προδότες και η αυλή τους. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας σκύψουμε το κεφάλι.
http://antistasi.org/wp-content/uploads/2009/12/propaganda_quiet.jpg
Και το ανησυχητικό είναι ότι μιλάς με τον κόσμο και σου λέει: ε, τι να κάνουμε; Δεν γίνεται αλλιώς...Δεν υπάρχε άλλη λύση. Και κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι. Και σταυρώνουν τα χέρια.

Τόσο πειθήνια. Αποδεχόμαστε όλα αυτά. Συμφωνούμε τόσο υπάκουα και αδιαμαρτύρητα σε κάποιον που μας παραμυθιάζει ότι η συμφορά μας αξίζει.
http://3.bp.blogspot.com/_kMgiymGjYzA/Std26u1z9sI/AAAAAAAACWY/CfTNZbsLhj8/s400/painting+diego+Flower+Carrier.jpg
Και γυρίζω στην αρχική μου σκέψη. Δηλαδή πόσο "παράλογοι" ήταν οι Γερμανοί που πίστεψαν αυτά που τους έλεγε ο Χίτλερ; Ότι είναι οι καλύτεροι. Ότι θα ευημερήσουν. Ότι τους αξίζουν καλύτερες μέρες. Όταν έβλεπαν τη ζωή τους να καλυτερεύει; Εδώ μας βρίζουν και λέμε και ευχαριστώ, εκείνους που τους αποθέωναν, πόσες άμυνες να είχαν πια...;http://netdna.copyblogger.com/images/laptop_chimp.jpg
Share/Bookmark

1 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Καημέ μου πιστεύω όταν θα δει ο Ελληνας ότι δεν υπάρχει μέλλον πια για τον ίδιο και πολύ περισσότερο για τα παιδιά του θα ξεσηκωθεί.
Εκτός να περιμένει να του πάρουν και την μπουκιά απ'το στόμα.
Μαύρο και δυσοίωνο το μέλλον μας!

Καλή φώτιση να'χουμε και καλή λευτεριά:))

Δημοσίευση σχολίου